Kovács Emőke, E-mail: atudatossagcsodai@gmail.com, Tel.: +36704327120

E-mail

atudatossagcsodai@gmail.com

Telefonszám

06/70/432-7120

Cim

Budapest

Elégedettség vagy célok és vágyak

Elégedettség vagy célok és vágyak?

Talán sokan nőttünk fel úgy, hogy a szüleinktől, környezetünktől azt hallottuk, hogy legyünk elégedettek azzal, ami van, mert sokan vannak, akiknek még ennyi sincs. Azonban bennem már gyerekként ott volt, hogy ha másnak lehet több, jobb, akkor nekem vajon miért nem? Miért vagyok én rossz azért, mert mást is szeretnék? Miért baj az, ha vágyok olyan dolgokra, élményekre, ami másnak van és nekem meg nincs?

Ezekre a kérdésekre kerestem a választ, de sokáig nem találtam. Úgy gondoltam, hogy választanom kell, hogy vagy elégedett leszek azzal, ami van és elfogadom, hogy nekem ez jutott; vagy azt választom, hogy ez nekem nem jó, hanem inkább lesznek vágyaim, céljaim és teszek értük. A másodikat választottam, viszont így mindig elégedetlen voltam azzal, ami éppen volt, mindig többet és mást akartam, és fogalmam nem volt, hogy most akkor mit csinálok rosszul.

Hoszzú út vezetett el odáig, míg megértettem, hogy ez a két dolog egyáltalán nem zárja ki egymást, nem kell választanom a két lehetőség közül. Ugyanis bármelyiket választom, egyiktől sem érzem jobban magam. Ez a két dolog csak akkor vezet a boldogsághoz, ha együtt működtetjük az életünkben. Tehát nem vagy-vagy, hanem IS-IS! Ha elégedettek vagyunk és közben vannak vágyaink, melyekért folyamatosan teszünk, akkor ez a folyamat támogatni fog minket.

Legyünk elégedettek azzal, ami van, úgy is mondhatjuk, hogy legyünk hálásak. A hála az egyik legmagasabb rezgés. Érdemes elgondolkodni azon, hogy már most mennyi minden megvan az életünkben, amiért hálásak lehetünk. Amikor hálásak vagyunk akkor a jelenben vagyunk. Nem a múlton rágódunk vagy a jövőn aggódunk. A hála érzése tágítja a teret, és egyre több lehetőség érkezik az életünkbe, egyre inkább az jelenik meg az életünkben, amit szeretnénk. Azonban fontos, hogy legyenek vágyaink, céljaink is, amiket szeretnénk elérni. Az emberek természetes vágya a folyamatos növekedés, fejlődés. Tehát az életünkbe érkező lehetőségeket úgy tudjuk észrevenni, ha a céljainkra is figyelünk, és eszerint cselekszünk.

Érdemes a céljainkat, vágyainkat leírni, legyenek ezek kisebb vágyak, vagy hosszú távú célok.

Ami szintén fontos, hogy ünnepeljük meg azt, ha elértünk valamit. Az ünneplés lehet bármi, ami számodra örömet szerez. Lepd meg magad egy új ruhával, egyél valami finomat, koccints a barátnőddel stb., a lényeg, hogy tegyél valamit magadért, valami olyat, ami nem hasznos, hanem élvezetes számodra. Ezzel elismered magad, és így növekszik az önbizalmad, az erősödik benned, hogy képes vagy elérni a céljaidat, vágyaidat.

Az sem baj, ha néha nem úgy sikerülnek a dolgok, ahogy eltervezted. Ilyenkor ünnepeld azt, hogy megpróbáltad, és találd ki, hogy legközelebb hogyan fogod csinálni. A sikeres emberek azért lettek azok, mert sokszor próbálkoztak, és nem adták fel az első vagy akár a sokadik kudarcnál.

A lényeg, hogy játékos kíváncsisággal haladj az utadon. Így a vágyaid, céljaid felé utazást is élvezni fogod, és csodás kalandokkal teli, boldog életet fogsz élni.

Ha tetszett a cikk és úgy érzed szeretnél személyes támogatást is, akkor szívesen látlak az egyéni alkalmakon. Szeretnél Te is csodás kalandokkal teli, boldog életet élni? Itt tudsz bejelentkezni. 

Bővebb információk a lehetőségekről: Egyéni alkalmak árai