Kovács Emőke, E-mail: atudatossagcsodai@gmail.com, Tel.: +36704327120

E-mail

atudatossagcsodai@gmail.com

Telefonszám

06/70/432-7120

Cim

Budapest

A feltétel nélküli szeretetről

Miért az önszeretet a kulcs ahhoz, hogy boldog legyél?

Az önmagunkkal való kapcsolódásunk határozza meg a társas kapcsolatainkat. Az, hogy milyen a kapcsolatunk a körülöttünk élőkkel, családunkkal, barátainkkal, ismerőseinkkel az határozza meg az életünk minőségét. A döntéseinket kétféle mozgatórugó alapján hozzuk, vagy félelemből vagy szeretetből cselekszünk. Amikor félelemből teszünk bármit, az tulajdonképpen nem más, mint a szeretet hiánya.

Azt éljük meg -sokszor tudattalanul- hogy tennünk kell valamit azért, hogy szeressenek. De amikor szeretjük magunkat, a feltétel nélküli szeretet állapotában vagyunk, akkor már tudjuk, hogy a szeretetért nem kell tennünk semmit, mi magunk vagyunk a szeretet. Azért jár nekünk, mert létezünk, nem kell sem kiharcolni, sem kiérdemelni stb.

Amikor a szeretet állapotában vagyunk, akkor bőségben vagyunk, így nem arra figyelünk, hogy mit szeretnénk kapni, hanem arra amit adunk. Mivel nekünk bőven van, a bennünk lévő szeretetet osztjuk meg másokkal, így könnyedén tudunk adni. Amit adsz, mindig azt kapod vissza, így visszaáramlik hozzánk, anélkül, hogy elvárnánk.

A gyerekek még természetes módon élik ezt. Egy jó példa erre, ha pl. egy óvodás kisgyerek azt mondja, hogy Ő szereti az egyik kislányt/kisfiút, akkor a szülő általában megkérdezi tőle, hogy és az a másik kislány/kisfiú is szeret téged? Erre a kicsi értetlenül néz a szülőre és teljes szívéből azt mondja, hogy nem tudom, én szeretem őt. Ő attól boldog, hogy szeret, és ezt a felnőttek sokszor nem értik.

Csak akkor tudsz valakit igazán szeretni, ha Önmagadat szereted. És akkor vagy igazán Önmagad, ha szereted magad. Látni fogod, hogy egyedi és különleges vagy, ugyanúgy, mint mindenki más. Pont ettől szép a világ, milyen unalmas lenne, ha teljesen egyformák lennénk.

Az, hogy elfogadsz mindenkit olyannak amilyen, és nincs elvárásod, az nem azt jelenti, hogy akkor veled bármit megtehetnek. Pont ellenkezőleg, mivel Te szereted magad, ezért ki tudod jelölni a határaidat, hogy mi az ami neked ok és mi az ami nem; és már nem félsz nemet mondani bármire, mert szereted magad. Így nem félsz attól, hogy elveszíted a másik embert (az Ő szeretetét), hanem elfogadod azt is, ha Ő azt választja, hogy tovább szeretné folytatni azt ami Neked nem tetszik, akár nélküled. Aki szeret, akinek fontos vagy (legyen az a társad, családtagod, barátod…) az vissza fog találni hozzád. Legközelebb nem tesz olyat, ami Neked nem jó, hanem találtok együtt megoldást, és ezáltal egyre közelebb kerültök egymáshoz.

Amikor szereted magad, az életedet, az egész világot; akkor bízol a Jóistenben, az Univerzumban, hogy minden érted van. Tudod, hogy amit szeretnél az az energiák szintjén már megvan. Úgy tudod egyre inkább a vágyott életedet teremteni, ha arra figyelsz amit el szeretnél érni, függetlenül attól, hogy az eddigi életed során mit tapasztaltál. Tudod, hogy minden érted történik és a célod felé visz, még akkor is, ha átmenetileg ez a fizikai világban még nem manifesztálódott. Ha elkezdesz így élni, akkor azt tapasztalod, hogy valahogy minden egyszerűbb, örömtelibb lesz és egyre vonzóbbá válsz, egyre többen szeretnének a közeledben lenni. A lelke mélyén minden ember szeretetre és boldogságra vágyik, és arra, hogy elfogadják olyannak, amilyen. Ezt úgy tudjuk megtapasztalni, ha a félelmek, fájdalmak helyett a szeretetet választjuk újra és újra.

Ha tetszett a cikk és úgy érzed szeretnél személyes támogatást is, akkor szívesen látlak az egyéni alkalmakon. A Te életedben milyen csoda jelenhet meg most? Itt tudsz bejelentkezni. 

Bővebb információk a lehetőségekről: Egyéni alkalmak árai